SPRAYTAN-FAKTA

Spraytan har funnits sedan 1997 och kommer ursprungligen från USA. Spraytanningen kom till Sverige något år senare men först nu börjar marknaden ta fart på riktigt. Några vanligt förekommande är soldusch, solspray, self tanning-spray och brun-utan-sol-spray. Syftet med spray tan är att skapa en solbränna utan solbadande. Detta blir möjligt genom att huden sprayas med en vätska vars huvudingredienser är sockerämnena DHA och erythrulose samt initialfärgen bronzer.

Att spraytan marknaden har börjat explodera först dom sista åren beror enligt oss på att produkterna var inte tillräckligt bra då som dom är idag. Våra spraytan produkter innehåller tex grönt pigment istället för rött vilket gör att man inte kan få den oranga effekten som många tidigare har upplevt och även verksamma ämnen för att förebygga mot ett fläckigt eller flammigt resultat.

Spraytan gör att du blir brun utan att ha vistats i solen. Det medför att du som spraytannar dig slipper utsätta dig för hälsovådliga UV-strålar.

Spray tan, eller soldusch som det också kallas, har blivit ett allt populärare alternativ för den som vill få fin färg fort.

Många kändisar solduschar redan och efterfrågan av spraytan ökar för varje dag.

Kan Spraytan vara farligt?

Det verksamma ämnet i spraytan heter DHA (Dihydroxiaceton) som är det aktiva ämnet i många brun utan sol-produkter eftersom det reagerar med de aminosyror som finns i hudens keratin och ger en brun färg.

Läkemedelsverket i Sverige har inga invändningar mot DHA i spray tan-behandlingar.

– Frågan om användning av DHA i spray tan och solduschar har tagits upp av EU. 2010 kom EU:s vetenskapliga kommitté med sin slutsats. Kommittén ansåg inte att det fanns någon risk för individens hälsa, säger Kerstin Kahlén, apotekare på Läkemedelsverket i Uppsala.

SPRAYTAN HOS OSS PÅ STUDIO FAME

Annelie & Malin har genomgått sin utbildning i Spraytanning nu och är fullt redo för att sätta färg på din tillvaro. 

Kort om behandlingen
Produkten, som så klart är den för professionellt bruk innehåller grönt pigment i stället för rött och på så vis motverkar det mot den där orange nyansen vi alla kommer ihåg från 90-talet.

Produkten torkar efter endast fem minuter och du kan duscha efter 6-8 timmar.

Det fina med produkterna vi använder är att de inte lämnar några ränder eller fula ”kanter” utan det blir en jämn och fin ”bränna”.

Innan besök hos oss rekommenderar vi att du läser våra tips inför spraytanning för bästa resultat.